Onderweg

Je hebt er misschien nog niet bij stil gestaan maar ook onderweg kan u besparen op afval. Heel wat kleine aanpassingen zorgen ervoor dat uw auto bespaard blijft van afval.

Enkele tips

Gebruik een drinkbus: Neem een drinkbus mee wanneer je onderweg bent. De manier om meer te drinken en je zorgt ervoor dat je niet met al die plastic flesjes achterblijft. Eenmaal aangekomen kan je de fles makkelijk bijvullen voor de terugrit. 

 Met een drinkbus thuis, op het werk of onderweg drink je makkelijker en meer kraantjeswater. Maar na verloop van tijd kan zo’n bus een bron van bacteriën zijn. Een goed onderhoud is dus op z’n plaats!

Herbruikbare koffiebeker: Een kopje koffie is lekker. Thuis, maar ook onderweg. Je kan een kartonnen beker koffie kopen tijdens je reis maar milieuvriendelijker is je eigen exemplaar meenemen! Ze zijn een grote bron van kartonnen afval. Wie steevast koffiedrinkt op weg naar huis, school of het werk, bespaart heel wat afval door een eigen - herbruikbare - beker aan te schaffen. Koop een milieuvriendelijke koffiebeker met deksel voor één kopje koffie. Of investeer in een thermos met deksel dat dienstdoet als drinkbeker als het wat meer mag zijn.

Herbruikbare boodschappentas: Gebeurt het soms dat je lastminute-inkopen doet? Dan is een herbruikbare tas dé oplossing om plastic zakjes te vermijden. Een herbruikbare boodschappentas of –zak is niet zwaar of groot en kan dus gerust in je rugzak, fietszak of autokoffer blijven zitten. Zo heb je steeds een draagtas bij de hand wanneer je in de winkel belandt.

Zakje voor afval: Leg in je auto een kleine plastic zak. Handig voor als je die kauwgom moe bent of wanneer je een verpakking van een snoepje deed. Op deze manier blijft je auto opgeruimd en dien je niets op de openbare weg te gooien.