Kmo's en verenigingen

Toegangsregeling voor kmo’s en verenigingen

Ook kmo’s en verenigingen zijn welkom op een Limburg.net-recyclagepark, na aanvraag en aankoop van een toegangskaart. Een kmo en een vereniging heeft geen recht op vrijstellingen. Zij betalen vanaf de eerste kilogram, uitgezonderd de fracties die tot de groep recycleerbaar afval behoren. 

Er gelden strikte voorwaarden voor het aanleveren van bedrijfsafvalstoffen.  Bedrijfsafvalstoffen worden enkel aanvaard als zowel de samenstelling (de aard van het product) als de hoeveelheden vergelijkbaar zijn met huishoudelijke afvalstoffen:
 

  • er mogen geen restproducten van fabricage afgeleverd worden. Ook afvalstoffen die niet voorkomen uit de werking van een normaal huishouden mogen niet worden afgeleverd.
     
  • de aangevoerde hoeveelheden moeten vergelijkbaar moeten zijn met de hoeveelheden die een particulier bezoeker aanlevert. Het aanleveren van te grote hoeveelheden zorgt ervoor dat de beschikbare opslagcapaciteit sterk gereduceerd wordt. Hierdoor wordt de aanvoer van deze afvalstroom voor de andere gebruikers van het recyclagepark moeilijk. 

Als de parkwachter concludeert dat de bedrijfsafvalstoffen volgens bovenstaande criteria niet vergelijkbaar zijn met huishoudelijke afvalstoffen, dient het bedrijf in kwestie het recyclagepark te verlaten. U kan zich als kmo wenden tot de private sector van afvalophalers en –vervoerders. 

Voor het aanvoeren van afvalstoffen op het recyclagepark kan geen factuur worden opgemaakt. Het aangerekende bedrag moet ook onmiddellijk voldaan worden bij het verlaten van het recyclagepark. Het ticket dat u ontvangt bij het verlaten van het recyclagepark geldt als factuur. 

Opgelet: voertuigen met een brutogewicht van meer dan 5000kg, worden niet toegelaten op het recyclagepark van Limburg.net.

Heeft uw vereniging of kmo nog geen kaart?  Vraag dan uw toegangskaart aan via onderstaand formulier. Een kaart kost 15 euro. 

  • Vul hier het aanvraagformulier in

Meer informatie? Stuur een mailtje naar info@limburg.net of bel naar 0800 90 720

Wil je meer weten over de manier waarop Limburg.net deze gegevens verwerkt, bekijk dan onze Privacyverklaring

Na het versturen van de kaart ontvangt u een betalingsuitnodiging zodat het verschuldigde bedrag na een bezoek automatisch in mindering wordt gebracht.

Volg uw afvalsituatie via mijn.limburg.net

Heeft uw kmo of bedrijf een toegangskaart voor het recyclagepark dan kan u uw afvalsituatie volgen via mijn.limburg.net.
Ga naar https://limburg.net/registreren-als-bedrijf en maak een account aan. 

Daarna kan u rechts bovenaan inloggen door op mijn.limburg.net te klikken en zo uw afvalsituatie opvolgen.

Heeft u geen toegangskaart en wilt u een token aanvragen om uw afvalsituatie opvolgen via mijn.limburg.net? Neem dan contact op met onze klantendienst op 0800 90 720.