Breng een bezoek aan de Optimo sorteerinstallatie en Biostoom Beringen

Breng een bezoek aan de Optimo sorteerinstallatie en Biostoom Beringen

sorteerinstallatie te Beringen

Ook voor afval geldt het gezegde: beter voorkomen dan genezen. Het is echter niet altijd mogelijk om afval te vermijden. In de Optimo sorteerinstallatie worden de opgehaalde afvalzakken van Limburg en Diest gesorteerd. Een deel kunnen we composteren of recycleren en een deel wordt verbrand. Dit laatste gebeurt in de gloednieuwe biostoomcentrale vlak naast de sorteerinstallatie.

U krijgt met uw vereniging de unieke kans tot een geleid interactief bezoek aan de Optimo sorteerinstallatie en de biostoomcentrale in Beringen. Een ervaren coach van GoodPlanet neemt u op sleeptouw doorheen de twee installaties.  De installaties bezoeken kan in de voor- of namiddag.  's avonds is een bezoek niet mogelijk, de sorteerinstallatie is dan niet in werking. 

Zin om een bezoek te brengen?  Vraag dan hier een rondleiding aan. 

Hou wel rekening met volgende praktische afspraken: 

  • Doelgroep: verenigingen
  • Duur: halve dag (2,5 uur)
  • Rondleidingen zijn enkel mogelijk op dinsdag en vrijdag in de voor- of namiddag.  Tijdens de schoolvakanties zijn er geen rondleidingen. Van 1 april tot 13 mei 2024 worden er geen rondleidingen gegevens wegens jaarlijkse onderhoudswerken. 
  • Kostprijs: 50 euro
  • Deelnemers: min. 10 , max. 20 deelnemers
  • U zorgt voor eigen vervoer van en naar Beringen. Ter plaatse zijn er geen voorzieningen om te lunchen.

Tijdens de rondgang draagt u best dichte schoenen (liefst geen hakken). Vermits de rondgang gebeurt via smalle trappen met relatief steile hoogteverschillen, is het helaas voor rolstoelgebruikers niet mogelijk veilig het parcours te volgen. Ook is de rondgang niet aan te raden voor mensen met hoogtevrees. 

Bekijk hier alvast hoe de sorteerinstallatie werkt