Breng een bezoek aan de Optimo sorteerinstallatie en Biostoom Beringen

Breng een bezoek aan de Optimo sorteerinstallatie en Biostoom Beringen

sorteerinstallatie te Beringen

Ook voor afval geldt het gezegde: beter voorkomen dan genezen. Het is echter niet altijd mogelijk om afval te vermijden. In de Optimo sorteerinstallatie worden de opgehaalde afvalzakken van Limburg en Diest gesorteerd. Een deel kunnen we composteren of recycleren en een deel wordt verbrand. Dit laatste gebeurt in de gloednieuwe biostoomcentrale vlak naast de sorteerinstallatie.

Je krijgt met jouw vereniging de unieke kans tot een geleid interactief bezoek aan de Optimo sorteerinstallatie en de biostoomcentrale in Beringen. Een ervaren coach van GoodPlanet neemt je op sleeptouw doorheen de twee installaties. De installaties bezoeken kan in de voor- of namiddag.  's avonds is een bezoek niet mogelijk, de sorteerinstallatie is dan niet in werking. 

Zin om een bezoek te brengen?  Vraag dan hier een rondleiding aan.  Momenteel kan je een bezoek aanvragen voor de periode vanaf september 2024. tot juni 2025 .  

Hou wel rekening met volgende praktische afspraken: 

  • Doelgroep: verenigingen
  • Duur: halve dag (2,5 uur)
  • Rondleidingen zijn enkel mogelijk op dinsdag en vrijdag in de voor- of namiddag.  Tijdens de schoolvakanties zijn er geen rondleidingen. Ook in het voorjaar(exacte data volgen) is er door onderhoud van de installatie geen bezoek mogelijk.  
  • Kostprijs: 50 euro
  • Deelnemers: min. 10 , max. 20 deelnemers
  • Je zorgt voor eigen vervoer van en naar Beringen. Ter plaatse zijn er geen voorzieningen om te lunchen.

Tijdens de rondgang draag je best dichte schoenen (liefst geen hakken). Vermits de rondgang gebeurt via smalle trappen met relatief steile hoogteverschillen, is het helaas voor rolstoelgebruikers niet mogelijk veilig het parcours te volgen. Ook is de rondgang niet aan te raden voor mensen met hoogtevrees. 

Bekijk hier alvast hoe de sorteerinstallatie werkt