Limburg.net lanceert online barometer voor drukte op en rond het recyclagepark

Op dinsdag 7 april openen de recyclageparken van Limburg.net opnieuw hun deuren. Hoewel er strikte voorwaarden werden opgelegd en gelet de algemene oproep om ‘in uw kot te blijven’, vreest Limburg.net toch voor lange wachttijden. Om bezoekers die een bezoek toch niet willen uitstellen de mogelijkheid te geven om zich te informeren over de drukte op en rond het recyclagepark lanceert Limburg.net nu een online barometer.

Bekijk de drukte op en rond het recyclagepark voor u vertrekt
Eerst en vooral roept Limburg.net op om enkel noodzakelijke verplaatsingen naar het recyclagepark tot doen. Moet u toch echt noodzakelijk naar het recyclagepark? Bereid uw parkbezoek dan goed voor. Neem zeker een kijkje op www.limburg.net/recyclageparken en klik op het recyclagepark van uw keuze. Daar kan u bekijken hoe lang de file naar het recyclagepark is. Daarnaast krijgt u ook een overzicht van de actuele en de gemiddelde drukte op het gekozen recyclagepark. Op die manier kan u uw bezoek plannen op een rustiger moment.

Beperk uw parkbezoeken tot het hoogstnoodzakelijke
Hoewel de recyclageparken van Limburg.net opnieuw openen op dinsdag 7 april roept Limburg.net iedereen op om enkel noodzakelijke verplaatsingen naar het recyclagepark tot doen. De huis-aan-huis ophalingen gaan voorlopig gewoon door waardoor bv. pmd  meegegeven kan worden met de huis-aan-huis ophaling en worden beter niet naar het recyclagepark gebracht. Indien mogelijk kunnen bepaalde afvalsoorten ook thuis gestockeerd worden tot na de coronacrisis.

Geen betalingen met bancontact mogelijk
Om de doorstroming op de recyclageparken te optimaliseren en het besmettingsgevaar te beperken tot een minimum zijn betalingen met bancontact op de recyclageparken van Limburg.net tijdelijk niet mogelijk. Betalen kan enkel via overschrijving of door voorafbetaling. Op het ticket dat uit de betaalzuil komt als u het park uitrijdt, staat het verschuldigde bedrag en de bankgegevens waarmee u de overschrijving kan uitvoeren. Maak de betaling zo snel mogelijk in orde. Zo vermijdt u dat de toegang tot het park bij een volgend bezoek geweigerd wordt. Op mijn.limburg.net kan u alle informatie over uw parkbezoek en eventuele openstaande bedragen terugvinden. 

Bekijk alle maatregelen en richtlijnen op www.limburg.net/corona