Beter sorteren en correct betalen dankzij smartphones op alle Limburg.net recyclageparken

Heeft u zich ook al eens afgevraagd waarom de parkwachters op het recyclagepark sinds kort rondlopen met een smartphone in hun hand? Het antwoord is heel simpel. Dankzij deze toestellen hebben de parkwachters van alle Limburg.net recyclageparken nu permanent een goed zicht op de ingaande en uitgaande afvalstromen.

Investeren in mobiele controle 
Tot voor kort moesten de parkwachters van de recyclageparken van Limburg.net steeds naar hun vaste computer om te kunnen nagaan welke afvalsoort de bezoekers op het park hadden geselecteerd aan de zuil bij het binnenrijden van het park. Op het terrein moesten ze de bezoekers vragen om hun papieren ticket te tonen. Controles op het correct ingeven van de afvalsoorten aan de ingangszuil zijn belangrijk onder andere  om ervoor te zorgen dat elke bezoeker zijn afval in de juiste container deponeert en ook de juiste prijs betaalt voor het afval dat hij of zij komt brengen. Dankzij de aankoop van smartphones kan elke parkwachter nu vanop elke locatie op het park deze controle uitvoeren en gelijktijdig de bezoekers helpen met juist sorteren. Via de smartphones kunnen de parkwachters ook nagaan of iedereen het correcte tarief betaalt voor het afval dat zij op dat moment deponeren. 

Beter sorteren en correct betalen
Bewust of onbewust selecteren bezoekers van een Limburg.net-park wel eens de verkeerde afvalsoort aan de zuil bij het binnenrijden van het recyclagepark. Omdat aan een aantal afvalsoorten een tarief is gekoppeld, is het niet meer dan eerlijk dat deze selectie correct gebeurt. De parkwachters van Limburg.net controleren dan ook zeer regelmatig de bezoekers bij het binnenrijden van het park. Hierdoor kunnen ze immers voorkomen dat iemand teveel of te weinig betaalt voor het afval dat hij komt brengen. Daarnaast kunnen ze zo vanop een afstand zien welke afvalsoort(en) een bezoeker komt brengen en kunnen ze hem begeleiden naar de juiste container. Deze manier van werken zorgt voor correcter sorteergedrag en een betere toepassing van het principe “De vervuiler betaalt”.