Afvalkalender 2024 ook digitaal beschikbaar

Bij u aan huis wordt heel wat afval opgehaald. In de afvalkalender lees je wanneer welk afval op uw adres wordt opgehaald.  De papieren versie van de kalender heb je eind 2023 met de post ontvangen. Raadpleeg je de afvalkalender liever digitaal?  Dat kan. 

Bij het invullen van uw locatie vragen wij uw gemeente, straat en huisnummer op.  Onder het invulveld verschijnt telkens een suggestie die u aanklikt zodat u naar het volgende invulveld kan gaan. Hou er rekening mee dat het systeem enkel officiële schrijfwijze van de straat herkent.  Busnummer vragen wij niet op omdat de ophaler aan een appartement het afval van  alle wooneenheden mee neemt.

  • Op www.limburg.net/afvalkalender vindt u boven de kalender de knop download de afvalkalender. Kies voor één van volgende formaten en u krijgt een digitaal document:
  • pdf
  • csv

Liever een herinnering in uw digitale agenda?  Kies dan voor ics of iphone/androïd  De keuze is afhankelijk van het type toestel en agenda die u gebruikt. 

  • Maakt u gebruik van de app van uw stad of gemeente? Daar vindt u ook de ophaaldata voor uw adres terug en kan meldingen instellen die u herinneren aan de volgende ophaling. 
  • Ook via de app van de Vlaamse overheid (burgerprofiel) kan u de ophaaldata raadplegen.

Plaats uw afval steeds de avond voor de voorziene ophaaldag buiten. De ophalers starten om 6 uur ’s ochtends met hun ronde.  Afval avond voordien buiten = tijdig buiten