Grofvuil ophaling aan huis

Wat is grofvuil?

Grofvuil is afval dat niet selectief ingezameld wordt, niet herbruikbaar is, en te groot/zwaar is voor de huisvuilcontainer/-zak. Het afval is meestal samengesteld uit verschillende materialen.
Voorbeelden van grofvuil zijn: groot, niet-herbruikbaar speelgoed, glaswol en isolatiemateriaal, matten en tapijten, vloerbekleding (bv. linoleum, ...), sofa en zetel, meubels van gemengde samenstelling, zwembad, ....

Meer info kan je terugvinden op www.limburg.net/afval-sorteren

Hoeveel kost een ophaling aan huis?

Afhankelijk van de hoeveelheid afval betaalt u een vaste prijs:

 • Tot 2 m³ afval: 20 euro
 • Tussen 2 m³ en 4 m³: 40 euro

U maakt dus op voorhand een inschatting van de hoeveelheid die u wil meegeven. U kan per ophaling maximum 4 m³ grofvuil buitenzetten.
Let wel, onze ophalers hebben ten alle tijden het laatste woord: zij schatten op de dag van de ophaling de hoeveelheden in.

Hoe bied ik het grofvuil aan?

Plaats het grofvuil duidelijk zichtbaar aan de straat na zonsondergang de avond voordien of vóór 06.00 uur ’s ochtends op de dag van de ophaling.

 • Bied niet meer grofvuil aan dan u aangevraagd heeft: 2 m³ (= 20 euro) of 4 m³ (= 40 euro).
 • Het gewicht van één afzonderlijk voorwerp of samengebonden bundel mag niet groter zijn dan 70 kg. Het mag maximum 2 m lang en 1 m breed zijn.

Hoe vraag ik een ophaling aan en betaal ik?

 1. Surf naar www.limburg.net/ophaling-aan-huis.
 2. Log in met uw mijn Limburg.net-account.
 3. Kijk uw gegevens na. Vraagt u een ophaling aan voor een ander adres? Vul dan dat adres in.
 4. Kies voor de afvalsoort grofvuil.
 5. Kies een datum.
 6. Controleer alle gegevens en betaal online.
 7. Na de betaling ontvangt u een bevestiging per e-mail.

Opgelet!
Een ophaling die aangevraagd is, kan maar tot 14 dagen na de aanvraag en tot maximum 48 uur voor de ophaling terugbetaald worden. Lees daarom goed na wat grofvuil is en hoe dit aangeboden moet worden. Tot 5 dagen voor de geplande ophaaldatum is het mogelijk de ophaling te verschuiven naar een volgende beschikbare ophaaldag

Wanneer is er een volgende ophaling van grofvuil?

Hieronder vindt u een overzicht van de volgende ophaaldata voor uw adres (het adres dat u bovenaan deze pagina heeft ingegeven).