Vermijd verlies van lading op weg naar het recyclagepark

Vermijd verlies van lading op weg naar het recyclagepark!

Op de route van en naar het recyclagepark zwerft regelmatig afval rond. Vaak is dat afkomstig van aanhangwagens die gaan lossen op het park. Ofwel wordt het afval niet goed vastgemaakt, ofwel is de aanhangwagen overladen. Dat afval is een bron van ergernis voor buurtbewoners, zorgt voor onveilige toestanden op de weg en kan ook andere bestuurders hinderen. In sommige gevallen wordt het wegdek erdoor beschadigd. De gemeentediensten moeten komen opruimen en dat kost tijd en geld. Onnodige kosten, die kunnen vermeden worden als u rekening houdt met onderstaande tips.

  • Maak de lading op uw aanhangwagen stevig vast. Gebruikt u een dekzeil, zorg dan dat deze de lading nauw omsluit.
  • Zorg dat de lading de stabiliteit van het voertuig niet in het gedrang brengt.
  • De lading mag het zicht van de bestuurder niet belemmeren en mag geen gevaar vormen voor de andere weggebruikers.
  • Ook de nummerplaat, lichten en reflectoren van de wagen moeten goed zichtbaar blijven.
  • Pas uw snelheid aan.
  • Is er toch afval van de aanhangwagen gevallen en kan het niet onmiddellijk worden opgeruimd, signaleer dan de afgevallen lading met een gevarendriehoek, op 30 meter afstand, net als bij een verkeersongeval.

Volgt u deze tips op en brengt u met een aanhangwagen met zeil afval naar het park tussen 30 september en 6 oktober?  Dan maakt u kans op een kleine attentie. Tijdens de handhavingsweek is er een verhoogde aandacht voor sluikstort en zwerfvuil.  Wij waarderen uw inzet om uw aanhangwagen af te dekken met een zeil waardoor er geen afval op straat terecht komt.

Meer info over de handhavingsweek leest u hier