Recyclagepark Hechtel-Eksel opent deuren op 10 september

Het nieuwe recyclagepark in Hechtel-Eksel is het 30ste van Limburg.net en is net als de andere parken van de afvalintercommunale geautomatiseerd. Limburg.net streeft immers naar uniformiteit op alle Limburg.net-parken. Door een gelijke dienstverlening en gelijke tarieven op alle parken gaan ze afvaltoerisme tegen en bieden ze alle inwoners ook hetzelfde gebruiksgemak. De inwoners van de Hechtel-Eksel kunnen vanaf nu ook terecht in de andere parken van Limburg.net. Zo kunnen ze bijvoorbeeld naar Pelt, Lommel, Houthalen-Helchteren of Peer.

Modern recyclagepark voor maximaal gebruiksgemak
De bezoekers openen de slagbomen met behulp van hun eID en rijden vervolgens over een weegbrug. Op het park zelf is het niet langer nodig om afval over een containerrand te tillen want de containers liggen ‘verzonken’ in een kuil. De brede rijvakken en het eenrichtingsverkeer zorgen dan weer voor meer veiligheid en een vlotte doorstroming.

Kosteloos voor normale hoeveelheden
De inwoners van Hechtel-Eksel zullen vaststellen dat aan de tarifering weinig gewijzigd is ondanks dat Limburg.net met drie quota werkt. Recycleerbaar afval (bv. kga, aeea, metalen, papier en karton, ….) kan onbeperkt kosteloos naar het park gebracht worden.  Ook wanneer de inwoners niet meer afval brengen dan de voorziene quota, betalen ze niets. Wie meer vervuilt, betaalt wel. De quota zijn ruimschoots voldoende voor gezinnen met een normale jaarlijkse afvalproductie. Een aantal fracties zijn onmiddellijk betalend (bv. grofvuil en roofing).

Ligging van het park

Het park is gelegen aan de Mettenberg 4. De Mettenberg is een nieuwe straat gelegen in de uitbreiding van de industriezone van het Borgveld. Deze straat is nog niet altijd terug te vinden  op digitale kaarten.  Hieronder vindt u een afbeelding waar de ligging van het nieuwe recyclagepark is aangeduid (park = logo van Limburg.net).  U kunt het nieuwe recyclagepark bereiken door via de Dennenstraat de Mettenberg in te rijden. De toegangsweg via Borgveld zal afgesloten worden.

Situeringsplan recyclagepark Hechtel-Eksel