Nieuwe kleur voor tuinafvalzak

Dit nieuwsbericht is bestemd voor inwoners uit Beringen, Diepenbeek, Diest, Genk, Halen, Ham, Hamont-Achel, Hechtel-Eksel, Herk-de-Stad, Heusden-Zolder, Houthalen-Helchteren, Leopoldsburg, Lommel, Lummen, Peer, Pelt, Tessenderlo en Zonhoven.    

In jouw gemeente worden tot 5 soorten afvalzakken samen aan huis opgehaald. Vervolgens worden de zakken in de Optimo-sorteerinstallatie in Beringen op kleur uitgesorteerd via optische scanners. Om de sortering nog efficiënter te laten verlopen, wordt de kleur van tuinafvalzak aangepast naar grasgroen. 

Grasgroene tuinafvalzakken

Koop jij binnenkort een rol tuinafvalzakken?  Dan zal de rol tuinafvalzakken een grasgroene kleur hebben. De prijs en de literinhoud van een rol tuinafvalzakken blijft ongewijzigd. Ook de sorteerregel verandert niet.  Mocht je nog een rol tuinafvalzakken krijgen met de huidige kleur groen, is dat ook geen probleem.  De huidige tuinafvalzakken blijven geldig. De invoering van de nieuwe kleur verloopt gefaseerd en afhankelijk van de voorraad van je verkoopspunt, zal je snel of misschien minder snel een tuinafvalzak met de nieuwe kleur kunnen aankopen.

tuinafvalzak grasgroen

Wat met de bestaande groene zakken?

Heb jij nog een voorraadje tuinafvalzakken van de oude kleur? Deze zakken mag je nog buitenzetten voor ophaling. Limburg.net vraagt wel om de oude tuinafvalzakken eerst op te gebruiken. 

Andere afvalzakken

De zakken voor alle andere afvalsoorten blijven hetzelfde. Op alle zakken staat het officiële Limburg.net-logo.

Afvalsoort

kleur

Aantal zakken/rol

Prijs/rol

Huisvuil groot

grijs

10

12,50

Huisvuil klein

grijs

10

6,25

Pmd

blauw

20

3

Keuken

geel

13

2

Tuin

groen

10

2,5

textiel

oranje

10

1