Limburg.net past coronamaatregelen op recyclageparken aan

In lijn met de aangepaste maatregelen vanuit de Federale overheid past ook Limburg.net vanaf dinsdag 12 mei de geldende maatregelen op de recyclageparken aan. Zo zal het mogelijk zijn om 1 keer per 7 dagen het park te bezoeken en zijn ook verkoop van compost, hakselhout, compostvaten en –bakken en afhalen van het quotum huisvuilzakken opnieuw mogelijk. Ook betaling met bankcontact bij het verlaten van het recyclagepark is opnieuw toegelaten. Een bezoek aan het recyclagepark blijft wel enkel mogelijk indien absoluut noodzakelijk en ook de algemene richtlijnen rond social distancing blijven uiteraard gelden.

Eén bezoek elke 7 dagen en zomeropeningsuren
Om de toestroom tot de recyclageparken te beperken werd er slechts elke 14 dagen 1 bezoek per gezin toegelaten. Dit wordt nu versoepeld naar 1 bezoek per 7 dagen. Dit betekent wel dat er 7 dagen tussen 2 bezoeken moeten zitten. Komt u dinsdag naar het recyclagepark dan mag u pas de volgende dinsdag een nieuw bezoek brengen.
Limburg.net stelt helaas vast dat een aantal bezoekers deze regels probeert te omzeilen.
Het heeft echter geen zin om vaker naar het recyclagepark te komen. Als je je vroeger terug aanmeldt op het recyclagepark zal de toegang geweigerd worden.

Vorige week werden de openingsuren van de recyclageparken al terug op zomeruur gezet. Dit betekent dat alle recyclageparken op weekdagen een uurtje langer open zijn.

Verkoop, afhalen quotum en betaling met bancontact opnieuw mogelijk
Naast de verkoop van compost, hakselhout en compostvaten en –bakken is ook het afhalen van het quotum huisvuilzakken opnieuw mogelijk op de recyclageparken. Bij het verlaten van het recyclagepark is het ook opnieuw toegelaten om te betalen met bancontact.

Beperk uw parkbezoeken tot het hoogstnoodzakelijke
Hoewel bezoekers opnieuw vaker kunnen langskomen op de recyclageparken van Limburg.net blijft het de regel dat een bezoek enkel is toegelaten als het noodzakelijk is.  
Het aantal bezoeker aan de recyclageparken liep de afgelopen weken opnieuw op waardoor er zich opnieuw wachtrijen vormen. Kom dus niet naar het recyclagepark als dat niet nodig is.

De meeste huis-aan-huis ophalingen gaan gewoon door dus pmd, tuinafval, … kunnen meegegeven worden met de huis-aan-huis ophaling en worden beter niet naar het recyclagepark gebracht. Indien mogelijk kunnen bepaalde afvalsoorten ook thuis gestockeerd worden tot na de coronacrisis.
Breng je toch een bezoek aan het recyclagepark? Bereid dit dat goed voor zodat het bezoek zo kort en zo vlot mogelijk afgelegd kan worden.

Aantal bezoekers op het recyclagepark blijft beperkt
Om de social distancing te respecteren blijft het aantal bezoekers dat wordt toegelaten op het recyclagepark beperkt. Het aantal toegelaten bezoekers is afhankelijk van de grootte van het park. Daarnaast vraagt Limburg.net om in de wagen te wachten en deze zo weinig mogelijk te verlaten. Hou ook zeker 1,5 meter afstand tot de parkwachters en andere bezoekers. 

Nog geen asbestinzameling in het recyclagepark

Het is nog niet mogelijk om asbest naar het recyclagepark te brengen.  De persoonlijke beschermingsmiddelen die samen met het verpakkingsmateriaal gekocht moeten worden zijn nog niet beschikbaar.  

Bovenstaande informatie geldt enkel voor de recyclageparken van Limburg.net. Voor de recyclageparken in het beheer van de gemeente kunnen andere regels gelden.