Inwoners uit Geetbets welkom op het park van Nieuwerkerken

Vanaf vandaag, 16 april, kunnen bewoners van Geetbets afval brengen naar het recyclagepark van Nieuwerkerken. Geetbets ligt in Vlaams-Brabant en afvalintercommunale Ecowerf organiseert het afval in deze gemeente. Het park in Geetbets sluit voor langere tijd om het om te bouwen tot een diftar-park. 

Gedurende de werken kunnen de bewoners van Geetbets terecht in de andere diftar-parken van Ecowerf.  Sommige inwoners van de gemeente Geetbets wonen, na sluiting van hun park, meer dan 15 minuten van een Ecowerf-park. Het park van Nieuwerkerken, grenzend aan Geetbets, is voor heel wat mensen veel dichterbij. Door een unieke samenwerking tussen Limburg.net en Ecowerf, kunnen de inwoners van Geetbets hun afval naar het park in Nieuwerkerken brengen. De samenwerking zorgt voor kortere verplaatsingen en extra gebruiksgemak.

Door de technologie is het mogelijk dat voor de bewoners uit Geetbets de tarieven en quota van toepassing zijn zoals deze van een recyclagepark van EcoWerf.  Nadat een bezoeker van Geetbets de eID invoert, zie je hetzelfde scherm als dit wanneer je een park van Ecowerf bezoekt.  

Ook voor de inwoners voor Bekkevoort wordt een zelfde samenwerking tussen EcoWerf en Limburg.net uitgewerkt. Zij kunnen ten laatste vanaf 1 januari 2025, naast de EcoWerf-recyclageparken, ook terecht op het Limburg.net-park in Diest. 

 

grondplan recyclagepark Nieuwerkerken
Grondplan recyclagepark Nieuwerkerken