De nieuwe pmd-zak – nog even geduld, we werken eraan

Je hebt er vast al van gehoord. Binnenkort gaan we anders sorteren, want in de nieuwe pmd-zak zullen meer verpakkingen mogen dan vroeger. Dit is voorlopig nog niet het geval in de gemeenten die tot het werkingsgebied van Limburg.net behoren. Zeker nog tot in 2020 blijft de pmd-zak, waarbij de P staat voor plastic flessen en flacons, in zijn huidige vorm bestaan.

Waarom nog niet bij ons?

De uitbreiding wordt stap voor stap ingevoerd over het hele land. Op die manier krijgt iedereen de tijd om zich goed voor te bereiden. Bij de invoering zijn immers heel veel verschillende partijen betrokken: gemeenten, intercommunales, ophaalbedrijven, sorteercentra, recyclagebedrijven, … Het kan dus dat in een buurgemeente of op uw werk de nieuwe sorteerregels al gelden, terwijl dat bij ons nog niet het geval is.

Wanneer dan wel?

Vooralsnog is er nog geen datum bepaald voor de invoering van de nieuwe pmd-zak in het werkingsgebied van Limburg.net.  Uiteraard zullen we je ten gepaste tijde informeren zodra de pmd-sorteerregels uitgebreid zullen worden.

Lees hier na nu allemaal in de pmd-zak thuis hoort.