Pmd-aanbod voor scholen

Als afvalintercommunale is Limburg.net verantwoordelijk voor de inzameling van afval van gezinnen uit Limburg en Diest. Scholen horen hier eigenlijk niet bij, omdat dit bedrijfsafval is. Toch komt Limburg.net tegemoet aan de afvalvragen van (kleine) scholen. Deze pagina bevat het aanbod voor pmd.

1. Reguliere ophaalronde

pmd-zakAfval dat vergelijkbaar is met dat van gezinnen (in hoeveelheid en aard), kan meegegeven worden met de reguliere ophaalronde voor gezinnen. Elke 2 weken mogen er max. 8 pmd-zakken van 60 liter met wit lintje buitengezet worden. Check de afvalkalender om te weten wanneer de ophaling plaatsvindt.

 • Alleen pmd-zakken van 60 liter met witte lintjes (max. 8 per ophaalbeurt) mogen aangeboden worden voor de reguliere ophaling aan huis om de 14 dagen.  
 • Zakken van 120 liter kunnen enkel nog gebruikt worden in combinatie met een rolcontainer (zie hieronder). 

2. Extra voor scholen: 1.100-liter-container

papier-containerVoor grotere hoeveelheden pmd kunnen scholen  beroep doen op een rolcontainer. Dit is een aanbod van Limburg.net, in samenwerking met Fostplus.

Opgelet! Dit aanbod is enkel geldig voor kleuter, lager en secundair onderwijs.

Elke school kan 1 container per adres aanvragen. Scholen met meer dan 1.000 leerlingen op dezelfde locatie kunnen max. 2 containers aanvragen.

Inhoud

1.100 liter

Kleur

Blauw

Hoe aanbieden

Pmd verplicht in blauwe pmd-zakken (niet los in container gooien)

Lediging

Elke 2 weken

Aantal per locatie

Tot 1.000 leerlingen: 1 container

Meer dan 1.000 leerlingen.: max. 2 containers

Prijs

Huur en lediging container: €192/jaar

Het pmd-afval moet in zakken worden aangeboden, het mag niet los in de container.

Toegelaten zakken: officiële pmd-zak van Limburg.net, 60 liter (te koop bij uw plaatselijke
handelaar) of 120 liter (te koop via de webshop en ENKEL te gebruiken in de rolcontainer).

Aanvragen

Vul dit formulier in

Levertermijn We doen ons best om zo snel mogelijk te leveren, maar hou alvast rekening met een periode om alles administratief in orde te brengen. Na ondertekening van de overeenkomst zal er contact worden opgenomen om een leverdatum vast te leggen.

 

120 liter-zakken kopen? U kan deze bestellen via onze webshop. U krijgt een account zodra u de overeenkomst getekend heeft. U kan enkel per doos bestellen:

 • € 60 euro per doos
 • 1 doos = 20 rollen, 1 rol = 10 zakken.
 • Er zitten dus 200 120-liter-zakken in 1 doos.

Heel wat scholen hebben pmd-containers van 120 liter voor het verzamelen van pmd op de speelplaats, in de eetzaal, ... (zie onder). Deze kan u blijven gebruiken met de 120-liter-zakken en een abonnement op de rolcontainer. Een school de 120-liter-zakken niet meer aan straat aanbieden.

Voorbeeldovereenkomst

Voor het afsluiten van een abonnement ondertekent u een overeenkomst. Een voorbeeld hiervan kan u hieronder raadplegen.

3. Pmd-vuilnisbakken voor in de eetzaal of op de speelplaats

papier-containerVoor het verzamelen van pmd in de eetzaal of op de speelplaats is een grotere container handig. Deze 120 liter-pmd-container kan elke school in Limburg en Diest gratis bestellen bij Limburg.net.

 • De pmd-container van 120 liter heeft speciale inwerpopeningen, zodat het makkelijker is voor de leerlingen om juist te sorteren.
 • Deze pmd-containers zin bestemd voor gebruik binnen het schoolterrein. 
 • Gebruik van de pmd-zak is verplicht. De 120-liter-zakken zijn hiervoor het handigste maar kunnen enkel in combinatie met de 1.100 liter-container gebruikt worden. Met wat knutselwerk kunnen ook 60-liter-zakken gebruikt worden.  U mag max. 8 zakken van 60-liter aanbieden voor ophaling. 
 • Elke kleuter-, lagere of middelbare school in Limburg of Diest kan eenmalig zo'n pmd-container aanvragen (max. 1 blauwe container per 50 leerlingen).
 • ! Let op: de vuilnisbakken worden 2 keer per jaar verdeeld. Het kan dus zijn dat u enkele maanden moet wachten na aanvraag voor levering. 
 • Heeft u meer pmd-afval dan de standaard huis-aan-huisregeling (maximaal 8 60L-zakken per ophaalbeurt)?Lees dan puntje 2 en vraag via de link onderaan het item een container van 1.100 liter aan.

Aanvragen? Vul dit formulier in.

 

 

 

5. Educatief materiaal

Bent u als leerkracht op zoek naar educatief materiaal over de inzameling en verwerking van afval? Neem dan zeker een kijkje op www.limburg.net/scholen .