Haal uw huisvuilzakken 2017 af

06/02/2017
huisvuilzakken 2017

In de loop van 2017 ontvangen heel wat burgers die tot het werkingsgebied van Limburg.net behoren, een aanslagbiljet voor het inzamelen en verwerken van afval.  

Dit aanslagbiljet bevat de kosten voor de inzameling en verwerking van het afval. In dat bedrag zit een hoeveelheid huisvuilzakken vervat, die u kunt afhalen in een van de verschillende afhaalpunten. Het aantal hangt af van de gezinstoestand op 1 januari 2017.

 

In ruil voor uw jaarlijkse bijdrage heeft u recht op een bepaald aantal huisvuilzakken, in functie van de grootte van uw gezin.

gezinssamenstelling op 1 januari 2017aangerekend tegoed huisvuilzakken 
1 persoon2 rollen van 22 liter (of 440 liter)
2 personen2 rollen van 44 liter (of 880 liter)
3 personen2 rollen van 44 liter en 1 rol van 22 liter (of 1.100 liter)
4 personen of meer3 rollen van 44 liter (of 1.320 liter)

Opgelet! Vanaf 1 januari 2017 vermindert de hoeveelheid huisvuilzakken voor eenpersoonsgezinnen van 3 rollen van 22 liter naar 2 rollen van 22 liter. De afvalbelasting voor eenpersoonsgezinnen vermindert ook met 6,25 euro. De daling van het bedrag stemt overeen met de kostprijs van een kleine rol huisvuilzakken die u minder ontvangt. Deze beslissing werd genomen na een uitgebreide studie van de gemiddelde afvalproductie van eenpersoonsgezinnen.

U kunt de huisvuilzakken die zijn inbegrepen in uw afvalbelasting 2017 afhalen tot en met 31 december 2017 afhalen bij uw gemeentebestuur en/of handelszaak.

Klik hier voor een overzichtslijst van alle deelnemende handelszaken. U kunt uw huisvuilzakken 2017 afhalen in een handelszaak naar keuze, dus ook in een deelnemende winkel in een andere gemeente dan waar u woont.

Bekijk hier de folder over afhaling de huisvuilzakken 2017 per gemeente.  In deze folders vindt u ook de adressen van de gemeentelijke diensten terug waar u uw afvalzakken kunt afhalen.  Het overzicht van de deelnemende handelszaken stemt niet overeen met de lijstjes van handelszaken in de folders.  Nadat de folders in druk zijn gegaan zijn er nog een aantal handelszaken bijgekomen en zijn er afgehaakt door omstandigheden.  

Vergeet uw elektronische identiteitskaart niet wanneer u uw huisvuilzakken 2017 afhaalt.

Proefproject Optimo in Lommel

In april 2016 is het proefproject optimo in Lommel van start gegaan. Om de veertien dagen worden daar vijf afvalfracties tegelijk opgehaald. Eén wagen haalt de zakken op en in de sorteerhal worden de vijf zakken uitgesorteerd op kleur en afgevoerd voor recyclage. Voor deze dienstverlening ontvangt u in de loop van 2017 een afvalbelasting.  
Waar kunnen inwoners uit Lommel hun huisvuilzakken 2017 afhalen?
 
Wat verandert er ten opzichte van 2016? 
Bij de start van het optimo-project is er omgeschakeld naar een type zak met een ander sluitingssysteem. Bij de omschakeling heeft de producent van de bordeaux huisvuilzakken een berekeningsfout gemaakt waardoor de nuttige inhoud van de zak groter was dan de gevraagde standaardinhoud van 22 en 44 liter.  De bordeaux huisvuilzakken zijn vanaf nu enkele centimeters kleiner en hebben hierdoor een effectieve inhoud van 22 en 44 liter.
 
Tags:

print

Share/Bookmark