Sluikstorten is strafbaar, ook aan de glasbol

Met een crossmediale campagne wil Limburg.net de inwoners van Limburg en Diest duidelijk maken dat wanneer je afval naast de glasbol achterlaat, je een overtreding begaat. 

Mensen denken dat de vuilniswagens van Limburg.net naast het glasafval ook het andere afval meenemen maar dat is niet zo. Wat naast de bol ligt, is een sluikstort. En sluikstorten is strafbaar. Die boodschap willen we duidelijk laten klinken.

Mediacampagne
Via advertenties in de krant, boodschappen op de lijnbussen en een filmpje in de bioscoop, op TVL en sociale media wil Limburg.net iedereen duidelijk maken dat afval achterlaten aan de glasbol wel degelijk strafbaar is en boetes kan opleveren tot 2000 euro. 

Proefproject in 6 Limburgse gemeenten
Naast deze campagne start Limburg.net een proefproject in 6 gemeenten. In Overpelt, Neerpelt, Hamont-Achel, Lummen, Halen en Herk-De-Stad, wordt een integraal sluikstortbeleid uitgewerkt. Dat beleid krijgt de komende maanden concreet vorm. Limburg.net werkt hiervoor samen met de 6 gemeenten en hun politiediensten. In dit proefproject wordt verder gekeken dan alleen sensibiliseringsacties. Ook voor het inventariseren van gegevens, het opruimen van de sluikstorten en de handhaving wordt gewerkt aan een beleid dat in alle gemeenten in het werkingsgebied van Limburg.net kan worden toegepast.

Glasbol vol? Neem de volgende!
Limburg.net doet er alles aan om op regelmatige basis de glasbollen te ledigen. Toch kan het gebeuren dat een glasbol vol zit.  Zet dan niet zomaar uw glas naast de glasbol maar zoek de dichtstbijzijnde glasbol om uw glas correct te deponeren in de glasbol.

Klik hier voor een overzicht van alle glasbollen in Limburg.

print

Share/Bookmark