Vergroot de hoop door uw taxushaag te snoeien

18/06/2012
foto van taxussnoeisel

 

Limburg.net en uw gemeente doet voor het vijfde jaar op rij mee aan de taxusinzamelactie in de strijd tegen kanker. De taxushaag bevat de kostbare stof baccatine die de basisgrondstof is voor een belangrijk medicijn in de behandeling van verschillende soorten kanker. Dit jaar kunt u opnieuw snoeisel van taxus binnenbrengen op het recyclagepark, dit in de periode van 15 juni tot en met 31 augustus 2012.

Per kubieke meter taxussnoeisel wordt er 50 euro gestort in de strijd tegen kanker. In 2011 is er in de provincie Limburg en de stad Diest zo’n 106.000 kg taxus ingezameld, wat  26.000 euro opleverde! De afvalintercommunale heeft deze inkomsten geschonken aan 2 Limburgse organisaties die zich actief inzetten in de strijd tegen en de gevolgen van kanker: vzw Kleine Prins en Inloophuis Hasselt.

U kunt uw taxussnoeisel gratis afleveren op het recyclagepark. U kunt het snoeisel binnenbrengen van 15 juni tot en met 31 augustus.Het taxussnoeisel moet voldoen aan de volgende voorwaarden:

 

  • jong snoeisel: Enkel het éénjarig snoeisel (takken tot 30 cm) van de taxus baccata bevat de waardevolle stof baccatine. Het is dan ook belangrijk dat het verzamelde snoeigroen afkomstig is van hagen die jaarlijks gesnoeid worden.
  • zuiver snoeisel: Hoe zuiverder het snoeisel, hoe hoger het rendement. Gebruik daarom een zeil of doek om het snoeigroen op te vangen en een zo zuiver mogelijk product aan te leveren. Taxussnoeisel vermengd met aarde, gras of ander groen, is waardeloos.

Doe mee met deze inzamelactie. Op deze manier ondersteunt u de strijd tegen kanker en levert u een waardevolle grondstof voor een levensreddend medicijn.


print

Share/Bookmark