Steun de strijd tegen kanker door uw taxushaag te snoeien

14/06/2011
foto met bakje taxussnoeisel

Voor het vierde jaar op rij wordt er op het recyclagepark taxussnoeisel ingezameld in de strijd tegen kanker. De taxushaag bevat de kostbare stof baccatine die de basisgrondstof is voor een belangrijk medicijn in de behandeling van verschillende soorten kanker.

Dit jaar kunt u opnieuw gratis snoeisel van taxus binnenbrengen op het recyclagepark, dit in de periode van 15 juni tot 30 juli 2011. Per kubieke meter taxussnoeisel wordt er 50 euro gestort in de strijd tegen kanker.

Het taxussnoeisel moet voldoen aan de volgende voorwaarden:

-      jong snoeisel: Enkel het éénjarig snoeisel (takken tot 30 cm) van de taxus baccata bevat de waardevolle stof baccatine. Het is dan ook belangrijk dat het verzamelde snoeigroen afkomstig is van hagen die jaarlijks gesnoeid worden.

-      vers snoeisel: Het snoeigroen moet zo snel mogelijk gedroogd worden, anders wordt het waardeloos. Breng uw taxussnoeisel dus binnen de 24 uur naar het recyclagepark. Zorg er voor dat het snoeisel niet verhit.

-      zuiver snoeisel: Hoe zuiverder het snoeisel, hoe hoger het rendement. Gebruik daarom een zeil of doek om het snoeigroen op te vangen en een zo zuiver mogelijk product aan te leveren. Taxussnoeisel vermengd met aarde, gras of ander groen, is waardeloos.

-      droog snoeisel

Doe mee met deze inzamelactie. Op deze manier ondersteunt u de strijd tegen kanker en levert u een waardevolle grondstof voor een levensreddend medicijn.

print

Share/Bookmark