BSBO GO Heideland uit Heusden-Zolder wint de “Red de Koe”-blogwedstrijd

11/05/2017
BSBO GO Heideland uit Heusden-Zolder

Limburg.net investeert al jaren in de strijd tegen zwerfvuil. Sinds dit schooljaar zet de Limburgse afvalintercommunale, samen met de lagere scholen uit Limburg en Diest ook in op het redden van de koeien. Zwerfvuil in bermen en weiden zorgt immers nog steeds voor sterfte bij vee. De recente mediaberichten over stervende koeien door zwerfvuil liegen er dan ook niet om. BSBO GO Heideland uit Heusden-Zolder zette zich zeer actief in voor de strijd tegen zwerfvuil en werd vandaag bekroond tot beste blogger. De handige opruimkar die ze vandaag als prijs in ontvangst mogen nemen helpt hen bij hun toekomstige opruimacties.

Zwerfvuil in bermen

Zwerfvuil in onze bermen blijft jammer genoeg een probleem. Zwerfvuil zorgt immers niet alleen voor vervuiling maar komt tijdens het maaien van gras of andere gewassen ook in het voer van dieren terecht. Met de “Red de koe”-actie zet Limburg.net daarom samen met Plattelandsklassen vzw een extra actie op die kinderen van de 2de graad van de basisschool bewust moet maken van dit probleem en hun hulp inroept om de bermen proper te houden.   

Koe Dagobert is ziek

Omdat wandelaars, fietsers en automobilisten hun lege blikjes en andere rommel in de wei gooien wordt koe Dagobert ziek. Zwerfvuil komt immers tijdens maaibeurten in het voer van onder andere koeien terecht. En zo komen er stukjes metaal in Dagoberts maag. Elke dag sterven er koeien door zwerfvuil dat achtergelaten wordt langs weiden en landbouwgrond. Een hardnekkig probleem met hele zware gevolgen. Limburg.net roept samen met de superhelden Brik & Britt alle Limburgse en Diestse kinderen op om Dagobert te redden.

Bloggen, filmen en opruimen
Klasjes van de 2de graad van basisscholen in Limburg en Diest werden uitgedaagd om een filmpje te maken en te bloggen over het project. Daarnaast konden ze in de klas gebruik maken van het educatieve pakket dat werd ontwikkeld door Plattelandsklassen vzw.

Nog beter opruimen dankzij opruimkar
Vandaag werd BSBO GO Heideland uit Heusden-Zolder uitgeroepen tot de beste blogger. De klas van juf Kristel heeft de afgelopen maanden zeer actief rond zwerfvuil gewerkt en berichtte hierover regelmatig op de blog van Brik & Britt (http://www.brikbritt.be/blog). Als prijs mochten ze vandaag een handige opruimkar in ontvangst nemen die ze kunnen gebruiken bij hun zwerfvuilruimacties. Net als alle andere scholen die meededen aan de blog mogen ook zij op Boerderijbezoek dankzij Plattelandsklassen vzw.

print

Share/Bookmark