Nieuws

 • UPDATE: Sneeuwval verstoort ophalingen: morgen inhaalrondes

  11/12/2017
  sneeuw op weg

  Ondanks de hevige sneeuwval in sommige delen van onze provincie zijn al onze ophaalwagens vanmorgen uitgereden.

 • 38 Gemeenten maken ‘Ruimte voor Bomen’

  20/11/2017

  Vandaag ondertekenden 38 burgemeesters de engagementsverklaring voor het project “Ruimte voor Bomen”. Hiermee engageren ze zich om de komende jaren in hun gemeente in te zetten op een betere leefomgeving voor hun inwoners.
  Om het project af te trappen plantten alle burgemeesters samen de eerste klimaatboom. Deze boom vormt de start van bomenprojecten in alle deelnemende gemeenten. Het komende jaar worden zo 1.500 klimaatbomen aangeplant.

 • Geef deze week jouw parkwachter of afvalophaler een extra bedankje

  20/11/2017

  Vandaag start de “Week van de recyclageparkwachter en afvalophaler”. Tijdens deze week vraagt Limburg.net samen met Interafval aandacht voor het werk van de recyclageparkwachter en afvalophaler. Limburg.net roept dan ook alle inwoners van Limburg en Diest op om deze week hun afvalophaler of parkwachter in de bloemetjes te zetten.

 • Limburg.net start met proefproject met aparte ophaling keukenafval in Tongeren en Meeuwen-Gruitrode

  17/11/2017

  Na een eerste positieve evaluatie van het proefproject Optimo in Lommel breidt Limburg.net het testgebied voor één jaar uit met vier nieuwe wijken. Vanaf 1 januari 2018 worden in Koninksem en Lauw (Tongeren) en Ellikom en Wijshagen (Meeuwen-Gruitrode) één jaar lang zes verschillende afvalsoorten op één dag opgehaald. Alle afvalsoorten worden elke 14 dagen opgehaald in één ophaalwagen. Helemaal nieuw is het apart ophalen van organisch keukenafval. Deze afvalsoort vervangt samen met groenafval en snoeihout de bestaande gft-ophaling.

print

Share/Bookmark