Nieuws

 • Opgelet! Mijn.limburg.net en E-portemonnee tijdelijk niet beschikbaar

  22/08/2017
  onderhoud

  Op woensdag 23 augustus doen we een update van de websites Mijn.limburg.net en E-portemonnee. Om die reden zullen beide website tussen 8u en 12u tijdelijk niet beschikbaar zijn. 

 • Primeur in Limburg: de eerste vuilniszakkenautomaat staat in Ham

  29/06/2017
  automaat

  Vandaag werd in het VrijeTijdsPunt/bibliotheek van Ham de allereerste vuilniszakkenautomaat in Limburg in gebruik genomen. Dankzij deze automaat kan u huisvuil- en pmdzakken kopen zonder aan te schuiven en wordt het baliepersoneel van de gemeente ontlast.

 • Dit jaar toch geen taxusinzameling via de recyclageparken

  08/06/2017
  taxus

  Dit jaar zou het tiende jaar op rij zijn dat Limburg.net een taxusinzameling organiseert op de recyclageparken. Er was tot begin deze week wel nog één kandidaat maar ook die haakt af.  Er is dus geen enkele afnemer voor het taxussnoeisel gevonden.  Een overaanbod aan taxus zorgde er immers voor dat de prijzen kelderden. Hierdoor zou het ingezamelde taxus gewoon bij het groenafval terechtkomen en dit zou geen correcte boodschap zijn aan de inwoners die jaarlijks trouw meehielpen om het taxussnoeisel apart naar het park te brengen.

  Tags:
 • Composteren brengt meer op dan een spaarrekening

  04/06/2017

  Vandaag lanceerde Limburg.net een campagne om Limburgers en Diestenaren aan het composteren te krijgen. Slim omspringen met organische afval kan immers een besparing opleveren van 30% op uw afval. Zo kunnen Limburgers met een gemiddelde tuin (van meer dan 300m²) jaarlijks 150 euro besparen als ze composteren. De hele maand lang brengt Limburg.net het composteren onder de aandacht en krijgt iedereen de kans om via een online tool te berekenen wat composteren voor hen kan betekenen.

print

Share/Bookmark